// Miss Mustache !

Bonjour!

Welcome to my blog, beautiful strangers. Drop nice words here. Follow me okeyh? :D. 
MYUNGSOO .. MYUNGSOO .. MYUNGSOO .. MYUNGSOO .. MYUNGSOO




Tagboard




My Melody


Visit dem'




The Mastermind

Basecode: Lurve
Editor: Nana Euphemia
Other:

Tukar Background Blog (simple , denim , minima template)
Assalamualaikum :) sihat ke semua ? hehe xD hari nih dahlia nak ajar korang pasal tukar background blog , dahlia rasa ini sesuai untuk newbie :) dahlia hanya tahu untuk template simple , denim ngan minima jaa :)
hehe :) let's start .

SIMPLE TEMPLATE 
1) Dashboard > Design > Template Designer > Background >


2 ) Klik upload image > Choose file . Then cari laa background yang korang dah save dalam laptop :)
3 ) Bila dah selesai , tekan done and apply to blog . cuba korang tengok jadi takk ?

DENIM AND MINIMA TEMPLATE
1 ) Dashboard > Design > Edit HTML
2 ) tekan ctrl + f dan cari code dekat bawah ni

body {
3 ) Then , korang cari code macam ni

background: $bgColor;
4 ) Dah jumpa ? delete code tu dan gantikan dengan code yang dahlia bagi ni

 background: url('URL BACKGROUND') fixed; 
 * merah tu korang tukarkan dengan url blog korang

5 ) cuba preview , kalau jadi tekan save :)


 


0 comment(s)